Otvoren prvi fitness park u Sarajevu

Bez autora
Jul 22 2013

Na trgu Alije Izetbegovića danas je presijecanjem vrpce otvoren prvi fitness park u KS. Vrpcu su presjekli predsjednica Skupštine Udruženja "AIR" Emina Kučuk, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić (SBB BiH) i predstavnik Sanofi Aventis grupe u BiH Amer Bajramović. Park je izgradilo Udruženje za arhitekturu-sport i rekreaciju-ekologiju "AiR" u okviru projekta "Slobodnom tjelovježbom u borbi protiv pretilosti, prevenciji i terapiji dijabetesa, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja", a podršku ovom projektu dao je načelnik Hadžibajrić. Cilj je da se prate evropski standardi, da se građanima ponude sprave za vježbanje i rekreaciju bez novčane naknade koje mogu koristiti kad god požele. Međutim, ovo nije jedini park koji će se obogatiti ovim spravama. Cilj je da se na što više mjesta postave sprave za vježbanje, a sve u cilju prevencije dijabetesa, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja.

Otvoren prvi fitness park u SarajevuNa trgu Alije Izetbegovića danas je presijecanjem vrpce otvoren prvi fitness park u KS. Vrpcu su presjekli predsjednica Skupštine Udruženja "AIR" Emina Kučuk, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić (SBB BiH) i predstavnik Sanofi Aventis grupe u BiH Amer Bajramović.

Park je izgradilo Udruženje za arhitekturu-sport i rekreaciju-ekologiju "AiR" u okviru projekta "Slobodnom tjelovježbom u borbi protiv pretilosti, prevenciji i terapiji dijabetesa, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja", a podršku ovom projektu dao je načelnik Hadžibajrić.

- Cilj je da pratimo evropske standarde, da građanima ponudimo sprave za vježbanje i rekreaciju bez novčane naknade koje mogu koristiti kad god požele. Međutim, ovo nije jedini park koji ćemo obogatiti ovim spravama. Cilj nam je da na što više mjesta postavimo sprave za vježbanje, a sve u cilju prevencije dijabetesa, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja - kazala je predsjednica udruženja Kučuk.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ovom projektu je dao veliku podršku i, prema njegovim riječima, učinit će se sve što je u općinskoj nadležnosti da ove sprave sačuva od vandala.

- Ovo je jedan projekat koji je vrijedan pažnje. Osim Trga Alije Izetbegović, Općina nudi još par lokacija na kojima se mogu postaviti ove sprave. Nadam se da neće biti meta vandala, a mi ćemo se, svakako, potruditi da do toga ne dođe - istakao je Hadžibajrić.

Najavljeno je da će ovakvi parkovi uskoro biti postavljeni na još nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik